Rostlina, která je mocnější než chemoterapie

Víte, která rostlina je mocnější než chemoterapie? Tato bylinka na rakovinu roste takřka všude!

Jde o jednu z nejrozšířenějších květin, roste doslova všude, jsou jí plné louky i trávníky na sídlištích, hlavně na jaře. Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Přesto o její nesmírně silných léčivých účincích ví jen málokdo.

Mluvíme o běžné pampelišce!

Čaj z pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že již po 2 dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky. Jediné, co pro její získání potřebujete udělat, je nasbírat ji z čistých míst, které neleží příliš blízko frekventované cesty.

Naše babičky dělávali z pampeliškových květů sirup, protože věděli, že má mnohé léčivé účinky. Co však nevěděli bylo, že pampeliškový kořen dokáže pomoci i pacientům s rakovinou.

Kořen pampelišky je silnější než chemoterapie
Vědci objevili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky, aniž by poškodil ty zdravé.

Kromě protinádorových účinků má pampeliška také následující vlastnosti: močopudné, vylučování žluči, detoxikace jater, pomáhá při alergiích, snižuje krevní cholesterol.

Obsahuje i mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako například vitamin B6, thiamin, riboflavin, vitamin C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů naleznete až 535% potřebné denní dávky vitaminu K a 112% vitamínu A. To vše jsou fakta známo o pampelišce už celé roky.

Pampeliška

Zázračný pampeliškový čaj
Výzkum provedený na kanadské univerzitě ve Windsoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky. Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Již v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky umí odstranit většinu nádorů. Kvůli těmto neočekávaným výsledkům, byly vědeckému týmu přiděleny další prostředky na pokračování výzkumu.

John di Carlo, 72 letý onkologický pacient, podstoupil intenzivní léčbou agresivní chemoterapií. Po jejím neúspěchu ho lékaři poslali domů umřít v okruhu svých nejbližších. Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu pomocí čaje z pampeliškového kořene. O 4 měsíce později byl tento muž v remisi (ústupu rakoviny).

Jak připravit pampeliškový čaj
Pampeliškový čaj se připravuje obvykle ze sušeného mletého kořene. Použít ale můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen. Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dcl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut.

Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců.

Některé zdroje uvádějí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete použít směs kořene a listů.

Zalinkuj článek:

Leave a Comment

Filed under Zdraví

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*